Aubergine Moesaka

Ingredienten:
3-4 aubergines
400 gr gehakt
2 uien
parmezaanse kaas(geraspt)
bechamelsaus
olijfolie
2 tomaten
1 laurierblaatje
1 teen knoflook

Bereidingswijze:
De aubergines schoonmaken in plakjes snijden en 1 uur in zout water laten staan Fruit de uien in olie, voeg het gehakt toe, en al roerend 10 minuuten bakken. Dan de knoflook,laurierblaatje,peper en zout toevoegen en dit 50 minuuten laten sudderen laat de aubergines uitlekken haal ze door de bloem en bak ze in de hete olie leg een laag aubergines in een oven schaal doe er een laag gehakt op enz enz tot de schaal bijna vol is giet hier een laag bechamelsaus op strooi en de kaas overheen en dit in een warme oven 15 minuuten bakken (heet serveren)

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *