Braziliaanse Stoofpot

Ingredienten:
600 gr lamsschouder of geitevlees, 1 flinke ui, 2 flinke tomaten, 1 grote rode Spaanse peper, 7 dl water, 4 eetl maisolie of olijfolie, 1/2 tl gemalen rode peper, zeezout, 1 stevige banaan, 250gr zoete aardappels, 150 bloemige aardappels, 3 cm pijpkaneel, 2 tl lichtbruine suiker, 1 flinke eetl tomatenpuree

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes of reepjes. Snipper de ui. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. De Spaanse peper ontpitten en in reepjes snijden. Doet het vlees in een royale stoofpan met de ui, tomaten, Spaanse peper, olie, de gemalen rode peper en het zout. Roer alles door elkaar en doe er zoveel water op dat het geheel er juist onder staat.
Breng het mengsel aan de kook en laat het op een laag vuur een uurtje sudderen. Schil ondertussen de banaan en de beide soorten aardappelen. Snijd ze in niet te grote stukken.
Schep de banaan en de aardappelen met de pijpkaneel door het vleesmengsel en laat alles nogmaals 20 min. koken op een laag vuur. Schep dan de tomatenpuree erdoor en maak de stoofpot op smaak af met de bruine suiker en wellicht nog wat zeezout.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Braziliaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *