Maastrichts zuurvlees.

Ingredienten:
een kilo mooie runderpoulet.4 grote uien.2 tot 4 laurierbladen.6 tot 8 kruidnagels.2 a 3 eetlepels appelsiroop.3 tot 4 eetlepels kruidenazijn.2 tot 3 plakken ontbijtkoek.warm water.peper en zout

Bereidingswijze:
zorg dat het vlees een mooie gelijke stukken is en niet te kleine stukken dobbelstenen.bak het vlees in boter mooi bruin.en bak in een braadpan apart de grove gesnipperde uien tot ze bruin kleuren en doe er dan laurierbladen en de kruidnagels erbij en bak het nog even mee voeg het dan bij het vlees vul het dan aan met warm water totdat het onder staat en laat met e deksel op de pan op een laag vuur 2 tot 3 uur sudderen. het vlees moet gaar zijn maar niet uiteen vallen.dan de ontbijtkoek verkruimelen en appelsiroop bij het vlees doen en dat goed ondermekaar roeren en dan nog een half uur laten sudderen de saus is dan gebonden dan op smaak maken met peper en zout.

Bereidingstijd: 240
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *