Egg Curry

Ingredienten:
8 a 10 hardgekookte (fijngeprakte) eieren
150 gr fijngesneden ui
1 (fijngesneden) groene peper zonder pitjes
1 theelepel cayennepeper
1 pijpje kaneel
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
olie/margarine
4 theelepels kerrie
4 teentjes knoflook
1 eetlepel tomaten puree
1/2 theelepel kardamonpoeder
2 kruidnagels
1 stengel sereh
2 a 3 laurier blaadjes
1 cm zeer fijn gesneden gemberwortel

Bereidingswijze:
Eieren bestrooien met zout en kurkuma en vervolgens goudbruin bakken en uit de pan nemen. Fruit vervolgens de ui en de overige ingredienten tot alles zacht en gaar is. Voeg de gebakken eieren toe en eventueel wat water om een smeuig geheel te krijgen. 20 Minuten laten sudderen op een klein pitje. Als de curry te dun is, maizena met water gemengd al roerend toevoegen. Is de curry te dik, dan alleen water toevoegen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Javaans
Type: Ei
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.