Tonijn Curry

Ingredienten:
500 gr tonijn
7 st goraka
1/2 cm zeer fijn gesneden) gemberwortel
5 teentjes fijngesneden knoflook
4 kerrieblaadjes
1 theelepel gemalen kruidnagelen
1 eetlepel cayennepeper
25 cl water
1 theelepel peper
3 theelepels zout
5 theelepel citroensap

Bereidingswijze:
Smeer de vis in met de citroensap en leg de vis weg zodanig dat de stukken niet op elkaar liggen. Laat de gorake een halfuur inweken in water. Hak ze dan fijn. Meng vervolgens met een beetje water de cayennepeper, peper en zout tot een pasta. Wrijf dan de vis in met deze pasta en voeg alle ingredienten bij elkaar in een hapjespan.Breng het geheel aan de kook en sudder het vervolgens op een half pitje tot de curry en de vis vrij droog zijn geworden. Draai tijdens het sudderen de vis af en toe om.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Javaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.