Gepocheerde kalfshaas met peterselie risotto

Ingredienten:
100 gram Risottorijst
500 gram Kalfshaas
1.5 liter Kalfsbouillon
1/2 teentje Knoflook
1/2 Sjalot
1 bosje Peterselie
1 eetlepel Paksoy
1 eetlepel Boter
Olijfolie
150 gram Peultjes

Bereidingswijze:
Voor de risotto de sjalotjes en knoflook in olijfolie aanzweten
De rijst toevoegen en zachtjes meebakken tot deze glazig wordt. Voeg dan een beetje bouillon toe. Wanneer het vocht is opgenomen weer wat bouillon toevoegen. Herhaal dit tot de rijst gaar. (ca. 20-25 min.) is, maar nog wel “beet” heeft.
Intussen de peterselie wassen en fijnhakken. Deze 1 minuut blancheren in water met zout. Afschrikken in ijswater en vervolgens goed uit laten lekken.
Dan in de blender tot pulp draaien.
Wanneer de rijst gaar is, de kaas en de peterseliepulp hieronder mengen en monteren met de boter. Op smaak brengen met peper en zout.
Sterk op smaak gebrachte kalfsbouillon aan de kook brengen. Kalfshaas (aan een stuk) hieraan toevoegen en op 70 graden 12 to 15 minuten pocheren.
Peulen blancheren
Kook de kalfsfond wat in en monteer met boter.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Pocheren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.