Gevulde Kip met pesto

Ingredienten:
4 grote halve kipfilets
4 dunne plakjes varkens fricandeau
4 eetl. rode pesto (basilicumsaus)
4 groene olijven in plakjes
30 g boter of margarine
3 dl slankroom of slagroom
4 eetl. gewelde rozijnen
tabasco
zout

Bereidingswijze:
Snijd de kip in met het mes zodat een ‘holte’ ontstaat
Spoel mes, plank en handen direct daarna met heet water
Bestrijk de fricandeau met de pesto en verdeel hierover de olijven
Rol op, snijd dit in 4 porties en vul hiermee de kip (mag uitsteken)
Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de koksroom en de rozijnen toe
Maak op smaak met tabasco en zout
Lekker met gekookte pasta en bleekselderij

Bereidingstijd: 35
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *