Pittige kip met knapperige taugé

Ingredienten:
400 gr. kipfilet, 2 teentjes knoflook,
1 beker bouillon (kip of groenten bouillon), 3 uien,
2 eetl. azijn, 9 eetl. ketjap, 4 eetl. ketchup,
6 eetl. bruine basterdsuiker, 4 eetl. pindakaas, 300 gr. taugé,
1 of 2 eetl. sambal (naar eigen smaak).

Bereidingswijze:
Snijd de kip in kleine blokjes.
Snijd de uien en de knoflook.
Maak de bouillon klaar.
Doe alle andere ingrediënten samen in een schaaltje.
Bak de kip in olijfolie op een hoog vuur (enkele minuten).
Haal de kip uit de olie en bak de uien en knoflook enige minuten op een hoog vuur.
Voeg de bouillon toe.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Laat dit 20 minuten zacht pruttelen.
Voeg de taugé toe en roer nog maximaal 2 minuten, vlak voor het opdienen.
Voeg op met rijst naar keuze.
Gerecht eventueel binden met een beetje aardappelmeel.

Eventueel opdienen met: knapperige sla, augurkjes, kroepoek, gembersaus.

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.