Grietbana

Ingredienten:
100 gr. zoutvlees, 200 gr. soepvlees of droge vis, 3 takjes soepgroente, 1 ui, 2 á 3 groene bananen, 1 cassave, 1 ei, 1½ dl kokosmelk, 1 groene of halfrijpe peper, zout of bouillonblokje, zwarte peper.

Bereidingswijze:
Kook het zoutvlees even op om het te ontzouten. Trek van het vlees, de vis, de gesnipperde ui, de klein gesneden soepgroente en het bouillonblokje of zout een bouillon in 1 ½ liter water en laat het een uur trekken. Intussen raspt u de bananen en de cassave en klopt u een ei los. Voeg het ei, zout en de zwarte peper aan de gerapte massa toe. Maak hiervan balletjes en voeg deze bij de bouillon. Week een hand kokos in 1 ½ dl water en zeef het daarna (dit is als u verse kokos gebruikt). De kokosmelk voegt u toe aan de bouillon en daarna de verse peper, maar zorgt u ervoor dat u het niet stuk kookt. Laat de soep nu nog 10 minuten koken en naar smaak zout toevoegen.

Bereidingstijd: 120
Voor: 8 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *