Haringtompouce

Ingredienten:
6 nieuwe haringen, 2 ons gerookte zalm, 1 blikje kreeft (voor 2,5 ons kreeftenpootjesvlees), 1 ons (Hollandse) garnalen, 1 potje mierikswortel, 2 bekertjes crème fraîche (á 125 ml), 1 bakje tuinkers, 1 krop sla (lollo rosso), 1 ui, 1 bakje tuinkers, paar takjes verse dille, paar takjes peterselie, 2 eetlepels kappertjes, 1 sinaasappel, versgemalen peper, zout, 6 mooie druiven en 6 mooie aardbeien.

Bereidingswijze:
Was de sla. Maak de haringen schoon door de staart en de graten te verwijderen. Was de tuinkers en knip de blaadjes er af. Snijd de sinaasappel in plakjes. Was de druiven en de aardbeien. Snipper de ui. Laat de kreeft uitlekken. Was de dille en hak deze fijn. Hak de garnalen fijn.

Snijd de gerookte zalm en de kreeft in kleine stukjes. Meng deze met de garnalen, crème fraîche en de dille. Voeg mierikswortel, kappertjes, zout en peper naar smaak toe. Pureer dit geheel.
Maak de tompouces door steeds twee haringhelften te vullen met het zalm-kreeftmengsel. Bedek daarvoor een helft met de mousse, strooi er wat tuinkers over en leg er dan de andere helft op. Om ze egaal van dikte te krijgen wordt de bovenste helft een halve draai gekeerd.

Leg de tompouces op de borden. Leg slablaadjes op de borden verdeel er het restant van het zalm-kreeftmengsel over. Strooi er de tuinkers over.

Garneer het bord met de uitjes, kappertjes, sinaasappelschijfjes, druif, peterselie en aardbei.

Bereidingstijd: 35
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *