Kousenband Wokschotel

Ingredienten:
300 á 400 gram snijbonen of kousenband
scheut olie
sesamolie
1 ui
sambal, donkere zoete (brandal, badjak), naar smaak
2 tenen knoflook
3 tomaten (liefst tros of pomedori)
1 eetl bruine suiker (basterd-, palm- of riet-)
scheut zoete sojasaus

Bereidingswijze:
Snijd de bonen, de tomaten en de ui in niet te kleine stukjes.
De snijbonen 10 min. voorstomen (de kouseband niet!).
Verhit in een wok of koekenpan een scheut olie en naar smaak (niet teveel) wat sesamolie.
Voeg ui en sambal toe en laat het even fruiten.
Voeg de bijna gare boontjes of rauwe kouseband toe samen met de uitgeperste knoflook.
Voeg als de boontjes net beetgaar zijn de in stukken gesneden tomaat toe.
Als de tomaat warm wordt voeg je de suiker toe en als deze opgelost is blus je het geheel met een scheut zoete sojasaus.
Houd de groenten heel, laat het niet tot prut koken.

Bereidingstijd: 25
Voor: 2 personen.
Bereiding: Roerbak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *