Kip in Port

Ingredienten:
4 kipfilets
2 appels
1 dl port
1/4 l bouillon
1 dl slagroom
1 el boter
zout, peper en paprikapoeder

Bereidingswijze:
Schil de appels verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes gaar, maar niet bruin.
Schenk port en bouillon in een pannetje en kook dit in tot stroopdikte.
Voeg de slagroom toe roer dit goed door en breng ze op smaak met zout en peper.
Kruit de kip met wat zout, peper en paprikapoeder en bak ze in een pan
met wat boter in zo’n 10 minuten mooi bruin.
Verdeel de kipfilets over 4 borden leg er een paar appelpartjes op.
En schenk er wat saus over heen.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *