Ravioli ham kaas vulling

Ravioli met ham kaas vulling

Ravioli met ham kaas vulling

Gevulde pasta kan je tegenwoordig redelijk goed vers krijgen, bij de plaatselijk grootgrutter of de Italiaanse speciaalzaak.
Daar is ook meestal niets op aan te merken, maar zelf maken is ook erg leuk.
Misschien wel een beetje werk maar geeft een goed gevoel als je het eindprodukt ziet.
Deze typisch Zuid-Italiaanse raviolí is zeer smakelijk. Hij is stevig genoeg om te serveren als hoofdgerecht, samen met een groene of gemengde sla.
Als je hem als voorgerecht wilt gebruiken, is dit recept genoeg voor 8 personen.

Ingredienten:

Voor de vulling:

  • 175 g ricotta
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 115 gr fijngesneden prosciutto
  • 150 mozzarella uitgelekt en fijngesneden
  • 1 klein ei
  • 1 el verse gladde peterselie gehakt plus wat extra voor de garnering

Voor de tomatensaus:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 400 g pomodori uit blik in stukjes
  • 1 el zongedroogde tomatenpasta (of blender zelf zongedroogde tomaten)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Maak de saus. Verhit de olie in een middelgrote steelpan en fruit hierin
5 minuten al roerend de ui tot hij zacht is.


Voeg de tomaten toe. Vul het lege blikje met water en giet het water
in de pan. Roer tomatenpasta en oregano erdoor en peper en zout naar
smaak. Breng het geheel aan de kook en roer goed, sluit dan de pan en laat
alles onder af en toe roeren 30 minuten sudderen.Voeg meer water toe als
de saus te dik wordt.

Maak ondertussen de vulling: doe alle ingrediënten in een kom.
Roer alles goed met een vork, zodat er geen klontjes van de ricotta achterblijven.
Maak op smaak met peper en zout.


Rol met een pastarnachine een kwart van de pasta uit tot een
reep van 90 a 100 cm. Snijd de reep met een scherp mes in twee stukken van 45 a 50 cm.
Je kunt dit al tijdens het rollen doen als de strip te lang wordt om te hanteren.

Schep met twee theelepels l0 a l2 hoopjes vulling langs één kant van een van de repen pasta op regelmatige afstand. De vulling zal vrij vochtig zijn. Strijk met een kwastje wat water rond elk hoopje en leg dan de lege rand van de pasta over de vulling.

Duw zachtjes, beginnend aan de kant van de vouw, met uw vingertoppen om elk hoopje vulling heen
zodat de lucht eruit gedrukt wordt. Bestrooi de pasta licht met bloem.


Snijd met een gekarteld pastawieltje langs de randen en tussen de hoopjes vulling door.
Leg de ravloli op een theedoek bestrooi ze met bloem.

Laat de ravioli drogen terwijl u het proces herhaalt met de rest van de pasta.
Maak zo 80-96 stukjes ravioli.

Doe de ravioli in een grote pan met kokend water en zout en kook de pasta 4 a 5 minuten.

Giet de ravioll goed af en doe een derde in een voorverwarmde kom.
Doe er een eetlepel Pecorino over en een derde van de tomatensaus.
Herhaal dit twee keer en strooi er dan de rest van de Pecorino over.
Dien de ravioll meteen op, gegarneerd met de peterselie. Serveer er extra geraspte Pecorlno bij.

TIP*
Als u houdt van knoflook, bak dan zachtjes l a 2 tenen
geperste knoflook mee met de ui als u de tomatensaus maakt.

Bereidingstijd:

Pasta maken : 60 minuten
Saus maken : 40 minuten
Pasta koken : 5 minuten

Voor:  4 a 8 personen
Gang: Voor of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Ravioli met ham kaas vulling
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *