Wild Konijn met Champignons

Ingredienten:
* 1 rug en achterbouten van een konijn
* 1 1/2 kop olie
* 1 eetl. bloem
* 2 koppen droge, witte wijn
* 300 g spek in dobbelsteentjes
* 3 eetl. gehakte peterselie
* zout
* peper
* 300 g champignons
* 1 potje zure room

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een braadslee en laat rug en bouten snel bruin worden.
Strooi er de bloem overheen en laat nog even braden, 30 minuten.
Begiet alles met wijn.
Als het geheel weer kookt, wordt het uitgebakken spek, de gehakte peterselie, zout en peper toegevoegd.
Hak de champignons en doe deze bij het geheel. Snijd het vlees in kleine stukjes, voeg, bij de saus nog wat zure room
laat de saus niet koken en giet het over de gesneden stukken konijn.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *