Visterrine

Ingredienten:
500 gr wijtingfilet
300 cc room
2 st eieren
1 gr peper
5 gr zout
40 gr prei
250 gr gerookte zalmfilet
100 gr tongfilet
10 cc zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Wijting in stukjes snijden, met room in de keukenmachine tot gladde massa verwerken.
Eieren een voor een toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Blancheer de prei (stukken zo groot als de vorm lang is)
Leg op aluminiumfolie de geblancheerde prei, hierop 40 gr zalm verdelen over de lengte.
Leg daarop de licht geplette tongfilet, rol het geheel op en verwijder aluminiumfolie, zorg dat de buitenkant geheel voorzien is van een dun laagje prei.
Bekleed de paté vorm of cakeblik met aluminiumfolie en licht bestrijken met olie.
De vorm bekleden met zalm
Dan de vorm voor de helft vullen met de farce.
Leg hierop de rol met de prei druk deze licht in de vulling
Vorm verder afvullen met de farce
De aluminiumfolie om de vulling vouwen en een gewicht op de vulling plaatsen
Oven voorverwarmen 200 graden
Vorm in een waterbad zetten zodat er 2/3 van de vorm onder water staat
± 20 min. garen in de oven
Dan vorm met het gewicht in de koelkast plaatsen
2 a 3 uur in de koelkast laten staan dan uit de vorm halen en met een scherp mes in mooie plakken snijden.

Bereidingstijd: 240
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.