fricandeau in honing

Fricandeau in Honing

Heerlijk en simpel, fricandeau in honing.

Kan gewoon niet misgaan.

Ingredienten:

  • 1 kg. fricandeau
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. water
  • 1 flinke lepel mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze:
Meng de honing met het water en de mosterd en roer dit goed door elkaar zodat er een gladde, dunne massa ontstaat. Wrijf de fricandeau in met de grove peper en het zout. Laat dit even intrekken .
Giet nu het honingmengsel over het vlees en verdeel dit met je handen gelijkmatig over het vlees. (was daarna wel goed je handen, want het blijft overal aan plakken).
Laat het vlees nu 10 minuutjes rusten en zet ondertussen een pan op het vuur. Verhit de olie goed in de pan; het vlees moet snel dichtschroeien, anders wordt het droog.
Bak het vlees in ongeveer 20 minuten goudbruin, het mag best een beetje rose zijn van binnen.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twintig + negen =