Aubergines met rundergehakt

Ingredienten:
4 middelgrote aubergines
120 ml olijfolie
1 ui in dobbelsteentjes
300 gr rundergehakt
zout en peper
1 bosje fijngesneden peterselie
50 ml droge witte wijn
100 gr gerapste harde kaas
100 ml tomatensap

Voor de bechamelsaus :
6 el bloem
3 el boter
250 ml volle melk
1 geklutst ei
1 el suiker

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
De aubergines in de lengte halveren en leeg lepelen. Het vruchtvlees in blokjes snijden.Ui in blokjes snijden. Peterselie fijn snijden. De oven voorverwarmen op 200° C.

Bereiding:
Drie eetlepels olie in koekenpan verhitten en de auberginehelften aan elke kant 5 minuten bakken. Opnieuw 3 eetlepels olie verhitten en de ui daarin glazig stoven. Gehakt en auberginestukjes toevoegen en ongeveer 15 minuten gaarbakken. Zout, peper peterselie en wijn toevoegen en nog 20 minuten laten stoven. De bloem lichtjs bruineren in de boter en al roerend de melk toevoegen en de saus zouten. Het ei en de suiker eronder roeren. De auberginehelften in een vuurvaste schaal leggen en vullen met het gehaktmengsel. Bechamelsaus er over verdelen en als laatste de kaas er over heen strooien. Het restant van de olie met de tomatensap doorroeren en in de schaal gieten. 1/2 uur bakken in de oven.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Zuivel
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.