Babi Ketjap

Ingredienten:
500 gr varkensvlees
1 ui
3 tenen knoflook
2 thl. djahé(gember)
1 thl. laos
1 stengel sereh
¼ verse rode peper
ketjap manis
ketjap assin
zout, peper, olie

Bereidingswijze:
Smeer het in blokjes gesneden vlees in met zout en peper.
Fruit in wat olie de ui, knoflook en de peper.
Voeg de djahé en laos toe.
Bak in dit mengsel het vlees lekker bruin.
Voeg hierbij een kopje ketjap manis, twee eetlepels ketjap assin,
twee eetlepels water en de stengel sereh.
Laat dit mengsel zo’n ½ uur door sudderen
totdat het vlees goed gaar is.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.