Pindasoep
Ingredienten:4-6bleekselderijstengels, olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gehakt, sambal, tablet bouillon, 6 lepels pittige pindakaas, 1 lepel ketjap Manis, koriander, 2 eieren hardgekookt. Bereidingswijze:Ui klein snijden, ei koken en in plakjes snijden, bleekselderij in blokjes snijden Doe olie in de wok. Fruit de ui 2 minuten en doe de knoflook erbij samen met de sambal. […]
Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant
Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant Ingredienten: 250 gr (zelf ) Gerookte zalm, 1/2 dl culinair room, 20 gr boter, 8 middelgrote eieren, Peper en Zout, 8 sneetjes witbrood of 4 croissants, Peterselie. *Zie de Zelf gerookte tonijn hoe je vis rookt Bereidingswijze: Snijd de zalm fijn, doe dit in een kom en roer de […]
Gepofte Knoflook
Knoflook is als eerst natuurlijk super gezond, maar veel mensen vinden de geur van knoflook minder prettig. Je kan natuurlijk ook gepofte knoflook eten. Heeft meerdere voordelen. Als eerste de stankoverlast voor je omgeving is beduidend minder. De knoflook is na het poffen niet scherp meer, maar heerlijk zoet en nootachtig. Als laatste is het […]
Kruidenkroket
Ingredienten:150 gram mager kalfsvlees – 1 1/2 dl. water – 1 gr. zout -ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, witte peperkorrels – 18 gr. boter – 18 gr. bloem, 2 gr. gelatine – 1/2 lepel room of melk, paar druppels citroensap – 1/3 lepel witte Bordeauxwijn- 1/4 eierdooier, peper, zout , paneermeel – paneer ei(1 eiwit […]
Vissoep met Calvados
Overheerlijke Vissoep met Calvados Ingredienten: 1 liter visbouillon – 1 glas witte wijn – 1 borrelglas calvados – 25 cl olijfolie -1 prei – 2 sjalotjes – 2 tomaten – peterselie – 1 laurierblad – thijm – zout, peper – saffraan – 1 teentje knoflook – 1/4 groene paprika – 2 schelvisfilets – 50 gram doorregen […]
VisBoullion
Ingredienten:(voor de visbouillon): 500 gram visafval – 2 dl witte wijn – 1 wortel – 1 ui – 1 blaadje laurier – 1 prei – 1 bosje peterselie – 1 takje thijm – peperkorrels – boter Bereidingswijze:Snij de visafval in kleine stukken. Was de groenten en snij ze eveneens in kleine stukjes. Smelt wat boter […]
Basis Recept Pizza
Ingredienten:7 g verse gist of 10 g gedroogde – 1 dl melk – 1 theelepel honing – 2 eetlepels zonnebloemolie snufje zout – 200 g volkorenmeel of half-om-half met ongebleekte bloem Bereidingswijze:Los de gist op in de lauwwarm gemaakte melk en voeg de honing eraan toe. Laat het mengsel even staan en doe er dan […]
Piedeeg
Ingredienten:200 gram bloem – 90 gram reuzel – 1 ei – 50 gram bloem – 15 gram boter – zout – 1 eidooier Bereidingswijze:Leg de bloem op tafel en leg de reuzel in het midden. Voeg er wat zout bij en het ei en meng de ingrediënten snel totdat er een soepel deeg is ontstaan. […]
Visfumet
Ingredienten:1,5 liter water – 1/2 liter witte wijn – 2 dl azijn – 2 laurierbladen – 3 kruidnagels – 1 kg visafval – 5 ontpitte schijfjes citroen – 1 wortel in schijfjes – 20 gekneusde witte peperkorrels – 1 ui in schijven Bereidingswijze:Deponeer alle ingrediënten samen in een pan. Breng aan de kook en laat […]
Bouget Garni
Ingredienten:Wortel , Ui , Prei , Kruidnagel , Peterselie , Bieslook , Knolselderij Bereidingswijze:Alles bij mekaar binden en dit gebruik je om bijvoorbeeld soep te trekken Het is dus een soort basis om bouillion te maken. Bereidingstijd: 10Voor: 0 personen.Bereiding: KokenGang: Anders Keuken: Overig Type: Basis Seizoen: n.v.t.