Ingredienten:4-6bleekselderijstengels, olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gehakt, sambal, tablet bouillon, 6 lepels pittige pindakaas, 1 lepel ketjap Manis, koriander, 2 eieren hardgekookt. Bereidingswijze:Ui klein snijden, ei koken en in plakjes snijden, bleekselderij in blokjes snijden Doe olie in de wok. Fruit de ui 2 minuten en doe de knoflook erbij samen met de sambal. […]

Ingredienten:(voor de visbouillon): 500 gram visafval – 2 dl witte wijn – 1 wortel – 1 ui – 1 blaadje laurier – 1 prei – 1 bosje peterselie – 1 takje thijm – peperkorrels – boter Bereidingswijze:Snij de visafval in kleine stukken. Was de groenten en snij ze eveneens in kleine stukjes. Smelt wat boter […]

Ingredienten:7 g verse gist of 10 g gedroogde – 1 dl melk – 1 theelepel honing – 2 eetlepels zonnebloemolie snufje zout – 200 g volkorenmeel of half-om-half met ongebleekte bloem Bereidingswijze:Los de gist op in de lauwwarm gemaakte melk en voeg de honing eraan toe. Laat het mengsel even staan en doe er dan […]

Ingredienten:200 gram bloem – 90 gram reuzel – 1 ei – 50 gram bloem – 15 gram boter – zout – 1 eidooier Bereidingswijze:Leg de bloem op tafel en leg de reuzel in het midden. Voeg er wat zout bij en het ei en meng de ingrediënten snel totdat er een soepel deeg is ontstaan. […]

Ingredienten:1,5 liter water – 1/2 liter witte wijn – 2 dl azijn – 2 laurierbladen – 3 kruidnagels – 1 kg visafval – 5 ontpitte schijfjes citroen – 1 wortel in schijfjes – 20 gekneusde witte peperkorrels – 1 ui in schijven Bereidingswijze:Deponeer alle ingrediënten samen in een pan. Breng aan de kook en laat […]

Ingredienten:Wortel , Ui , Prei , Kruidnagel , Peterselie , Bieslook , Knolselderij Bereidingswijze:Alles bij mekaar binden en dit gebruik je om bijvoorbeeld soep te trekken Het is dus een soort basis om bouillion te maken. Bereidingstijd: 10Voor: 0 personen.Bereiding: KokenGang: Anders Keuken: Overig Type: Basis Seizoen: n.v.t.