Deense maatjessalade

Ingredienten:
300 gram vastkokende aardappelen (vb. Nicola)
250 gram sperziebonen
2 maatjesharingen
1 rode ui
2 eetlepels mayonaise (zelf maken ? zie sauzen)
1 eetlepel yoghurt
enkele takjes peterselie
4 blaadjes kropsla

Bereidingswijze:
Aardappelen schillen, in blokjes van 1 cm snijden en wassen.
Zet de aardappelblokjes in koud niet gezouten water op en kook ze 10 minuten.
Afgieten en uitgespreid op een plaat laten afkoelen.
De sperziebonen schoonmaken, wassen en in licht gezouten water in 15 minuten beetgaar koken.
Afgieten en laten afkoelen.
Ui in zeer dunnen ringen snijden.
Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen en fijnhakken.
Maatjes in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
Kropsla wassen en drogen.
Aardappel, maatjes, sperziebonen, peterselie, mayonaise en yoghurt mengen.
Kropsla op kleine bordjes schikken, daarop de gemengde salade en afwerken met enkele uiringen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Deens
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.