Duitse haringsalade

Ingredienten:
4 ingelegde haringfilets
2 aardappels vastkokend
2 appels
8 kleine augurkjes
1 eetlepel versnipperde ui
1 gekookte rode biet
3 eetlepels mayonaise
peper
enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:
Aardappels schoonmaken en gaarkoken in de schil.
Rode biet en augurkjes in plakjes snijden.
Haringfilets in niet te kleine gelijkmatige stukjes snijden (ongeveer 3 cm.)
Appels schillen en in dobbelsteentjes snijden.
De aardappelen pellen terwijl ze nog warm zijn en in plakjes snijden.
Peterselieblaadjes wassen, fijnhakken en droogdeppen.
Ui, augurk, mayonaise, appel en haringfilets mengen.
De haringsalade midden op kleine bordjes schikken en rondom de plakjes rode biet en aardappel om en om schikken.
Een klein beetje witte peper van de molen over de salade doen en bestrooien met de gehakte peterselie.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Duits
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.