Fazant uit de braadpan
Ingredienten:
- 1 grote fazant of twee fanzantenhennen
- 100 gr. spek in lange repen
- 2 tl. tijm
- 2 el. cognac
- 2 el. maizena
- 100 gr. boter of margarine
- keukendraad of cocktailprikkers
- zout en peper
Bereidingswijze:
Bestrooi de binnen- en buitenkant van de fazant met zout, peper en tijm.
Bedek de borstzijde met het spek en bind dit vast met keukendraad.
Verwarm de boter in een pan en bak de fazant hierin rondom bruin.
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende ca. 80 minuten.
Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met braadvocht.
Verwarm de cognac in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat de vlam erin komen.
Giet de brandende cognac over de fazant en laat deze uitbranden.
Voeg op het laatst 1 dl. heet water of bouillon toe aan het braadvocht en bind dit met de aangemengde maizena.
Bereidingstijd: 95
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter
Geef een reactie