Gebakken paling

Ingredienten:
• 500 gram verse paling (schoongemaakt)
• twee eetlepels bloem
• 150 gram sjalotjes
• twee bleekselderijstengels
• twee eetlepels zonnebloemolie
• vier eetlepels roomboter
• vier eetlepels visfond
• 1,5 dl Bush Amber (flesje van 25 cl)
• 1 dl slagroom
• een eetlepel fijngehakte peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De schoongemaakte paling in stukken van 4 cm snijden en bestuiven met de bloem. Een mengsel van twee eetlepels olie en boter verhitten in een koekenpan met anti-kleeflaag en hierin de stukken paling om en om bakken totdat de stukken goudbruin van kleur zijn. Uit de koekenpan halen en warm houden.
Sjalotjes schillen, nerven verwijderen van de bleekselderij en in dunne reepjes snijden. Boter verhitten in een koekenpan met anti-kleeflaag en hierin de sjalotjes en reepjes bleekselderij roerbakken, totdat de sjalotjes wat glazig zijn geworden. Hittebron verlagen, visfond erbij doen en vijf minuten stoven. Na vijf minuten het bier erbij doen en nog zeven tot tien minuten stoven. Tenslotte de room door het stoofvocht roeren en op smaak brengen met peper uit de molen en zout. De saus verdelen over voorverwarmde borden en de stukken paling hierop leggen. Garneren met fijngehakte peterselie. Serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde blokjes wortel vermengd met fijne doperwten.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *