Kabeljauw met tuinkruiden

Ingredienten:
800 gram kabeljauw aan een stuk – peterselie – dragon – kervel – bieslook – 4 eetlepels olie – zout, peper – 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:
Neem een ovale ovenvaste schaal en bekleed deze met alufolie. Laat zoveel overhangen dat de vis straks geheel bedekt kan worden. Was de kruiden en hak van ieder een eetlepel. Strijk het alufolie ruim in met olie over de hele oppervlakte. Neem de helft van de kruiden, meng ze goed en leg ze op het alufolie. Was de vis, droog hem af, strijk hem in met melk, leg hem in de schaal en strooi er zout en peper over. Maak enkele insnijdingen in de vis, bestrooi hem met de rest van de kruiden en geef er olie overheen. Vouw het alufolie dicht over de vis. Zet de schaal in een oven van 160 graden C. en laat ze er 40 minuten in. Controleer of de vis goed is door er een mes in te steken. Als dit er schoon uitkomt is hij goed. Maak het alufolie open als de vis gaar is en zet de schaal nog 5 minuten in de oven. Drapeer de vis, in de folie op de dienschaal, snij de citroen in vieren, leg de stukken bij de vis en serveer.

Bereidingstijd: 55
Voor: 3 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *