Kalfsvlees in Roomsaus

Ingredienten:
500 gram dunne reepjes kalfsvlees.
200 gram verse champignons.
2 dl. room.
1 dl. Droge witte wijn.
50 gram ontbijtspek, fijngesneden.
50 gram uien,gesnipperd.
2 teentjes knoflook
50 gram boter.
2 eetl. peterselie, fijngehakt.
zout en witte peper uit de molen.
1 theel. paprikapoeder.
1 theel. citroensap.
2 eetl. bloem.

Bereidingswijze:
Snijd de champignons in dunne plakjes en snipper de ui en de knoflook.
Het in dunne plakjes gesneden vlees licht kruiden met zout, peper en paprikapoeder.
Doe de bloem in een schaal en meng het vlees hier doorheen.
Laat de boter uitbruisen in een koekepan en braad het vlees snel aan onder voortdurend roeren tot het goed begint te kleuren.
Na 2 minuten de ui, knoflook en ontbijtspek toevoegen en laat dit nog 3 minuten meebakken en goed blijven doorroeren.
Voeg de champignons erbij.
Blus het geheel af met 1 dl. witte wijn, en laat het geheel licht inkoken
Voeg daarna de room toe.
Weer doorroeren en het geheel nog 5 minuten op een laag vuur laten doorkoken.
Op smaak brengen met wat peper, zout en wat druppels citroensap.
De fijngehakte peterselie erover strooien en direct serveren.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *