Knoflook Visspies

Ingredienten:
1 bakje zuurstofarm verpakte kibbeling (200 g)
125 g gerookt ontbijtspek
1 eetlepel boter of margarine
3 eetlepels magere kwark
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
1 bakje wortelrauwkost (150 g)
zout, peper

Bereidingswijze:
Om elk stukje kibbeling een plakje ontbijtspek wikkelen. Kibbeling/spekrolletjes aan satéstokjes rijgen.
In koekepan boter verhitten en spiezen op halfhoog vuur in ca. 8 minuten rondom bruin bakken.
Intussen in kom kwark, 4 eetlepels mayonaise en kruiden door elkaar roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Rest van mayonaise door rauwkost mengen.
Op twee borden aardappels en twee spiezen leggen. Saus ernaast scheppen.
Serveren met rauwkost en gekookte of gebakken aardappels.

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *