Scampi met Spaanse pepers
Ingredienten:
20 rauwe scampi’s
6 grote kastanjechampignons
2 rode Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
1 bosje lenteuitjes
1 tl zout
2 el maizena
1 el sesamolie
2 el olie
2 el fijngesnipperde gemberwortel
3 el rijstazijn
2 el sojasaus
Bereidingswijze:
Week de paddestoelen ongeveer een half uur in warm water tot de hoedjes zacht zijn; neem ze uit het weekwater, verwijder de steeltjes (die blijven hard) en snijd de hoedjes in smalle reepjes.
Maak de pepers schoon, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Pel en snipper de knoflook fijn. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
Verwijder de koppen van de garnalen en pel ze. Doe de garnalen in een kom en schep het zout, 1 eetlepel maizena en de sesamolie erdoor.
Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen ongeveer 1 minuut. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Roerbak in de achtergebleven olie de paddestoelen, peper, gember en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de lenteui, azijn en sojasaus toe en verhit het geheel nog even.
Roer de rest van de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door het vocht in de pan. Doe de garnalen weer in de pan en verhit ze al roerende ongeveer 2 minuten tot ze door en door warm zijn en de saus ingedikt is.
Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie