Tonijn met nieuwe aardappeltjes

Ingredienten:
1 kg geschrapte nieuwe krieltjes, zout, 1 vleestomaat, 4 lente-uitjes, 2 blikken tonijn of verse tonijn (ca. 200 g per stuk), boter voor de vorm, 1 dl droge witte wijn, 1/8 l crème
fraîche, 1 eetlepel gehakte dille, 100g geraspte jonge Edammer kaas

Bereidingswijze:
Snijd de aardappeltjes doormidden en kook ze in water met zout in ca. 10 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Kruis het velletje van de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf. Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes
en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd het wit en mooie groen in smalle ringetjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel
de vis in stukjes. Vet een grote ovenschaal in met wat boter. Meng de aardappeltjes, de tomaat, de lente-uitjes en de tonijn door elkaar en schep het mengsel in
de ovenschaal.
Roer de wijn, de crème fraîche en de dille door elkaar. Voeg desgewenst wat zout toe en schenk de saus over het aardappelmengsel. Strooi de
geraspte kaas ervoer. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten door en door heet worden.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.