Schol op een bedje van Groenten

Ingredienten:
4 grote aardappelen, 2 winterwortelen, 1 koolraap, 1 teentje knoflook,1 bakje champignons ,zout en peper, 1/8 slagroom,4 scholfilets,1 tomaat,boter,1 citroen, bieslook

Bereidingswijze:
De aardappelen in plakken snijden, de winterwortel schrappen en in halve dunne plakken snijden en met de koolraapjes 15 min. voorkoken.
De aardappelen winterwortel en koolraapjes in een met knoflook ingewreven en met boter ingevette ovenschaal scheppen.
De plakjes gesneden champignons, zouten peper twee el. Bieslook en de slagroom erover schenken.
De scholfilets inwrijven met zout/peper en bieslook bestrooien en op de groenten leggen.
Op elke filet een schijf tomaat en een klontje boter leggen.
Met folie afdekken en 25 min. in een oven van 200 °C zetten.

Bereidingstijd: 35
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.