Visschotel met zoetzure saus

Ingredienten:
1 pak kabeljauwfilet (400 g, diepvries)
1 ui
2 eetlepels olie
1 rode paprika
1 groene paprika
1 theelepel gemberpoeder
1 blikje ananasstukjes op eigen sap (227 g, Dole)
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel bouillonpoeder
1½ eetlepel allesbinder
tabasco
2 eetlepels amandelschaafsel (Baukje)
(1 eetlepel olie om in te vetten)
platte ovenschaal, inhoud ca. 1¼ liter

Bereidingswijze:
Kabeljauw laten ontdooien.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaal invetten. Kabeljauw erin leggen.

Amandelschaafsel in droge koekepan op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend goudbruin roosteren. Dit kan ook in de magnetron.

Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken.

Intussen paprika’s schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.

Knoflook pellen, boven pan uitpersen en ca. 1 minuut meebakken. Gemberpoeder, paprika, ananasstukjes met sap, ketjap, azijn, suiker en bouillonpoeder erdoor roeren. Saus aan de kook brengen. Allesbinder toevoegen en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met tabasco.

Saus over kabeljauw schenken.

In midden van oven schotel in ca. 15 minuten ( of enkele minuten in de magnetron) gaar laten worden.

Uit oven paprika/visschotel bestrooien met amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 35
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.