Tournedos Stroganoff

Ingredienten:
4 hoge biefstukjes van de haas
50 gr boter + 1 el boter
20 gr gerookt mager spek
1 ui
5 champignons
3 teentjes knoflook
1/2 el tomatenpuree
1/2 el paprikapoeder
1 borrelglaasje vodka
1/2 l slagroom
zout, peper en cayennepeper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui.
Maak de champignons schoon en snijd ze in blokjes.
Smelt 1 el boter in een koekepan.
Bak de spekjes in zo’n 8 minuten lichtbruin.
Voeg de Ui, champignonblokjes en knoflook ui de pers toe.
Laat deze zo’n 5 minuten meebakken.
Voeg de tomatenpuree toe en laat dit zo’n 3 minuten meebakken.
Voeg de paprikapoeder, vodka en slagroom toe, en roer dit goed door.
Laat dit op laag vuur inkoken tot dunne saus.
Maak de saus op smaak met zout en cayennepeper.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
In een koekepan de boter verwarmen, en het vlees op hoog vuur
in zo’n 4 minuten om en om bakken.
Verdeel het vlees over 4 borden, en schenk de saus over het vlees.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *