Varkenshaas in Kersensaus

Ingredienten:
4 varkenshaasjes
150 gr rijpe kersen
60 gr boter
1/2 el boter
1 dl kersen sap
1 tl gedroogde kervel
1/2 tl maizena
zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de varkenshaasjes met zout, peper.
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Smelt de boter in een pan.
Als ze heet is braad dan de varkenshaasjes snel aan alle kanten bruin.
Zet het vuur laag en laat nog 20 minuten zachtjes bakken.
Verwarm in de zelfde tijd de kersen in 1/2 el boter.
Roer de maizena en de kervel door het kersen sap en voeg deze aan de kersen toe.
laat dit zachtjes pruttelen.
Verdeel de varkenshaasjes over 4 borden en schep er wat
kersen met sap overheen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *