Kipfilet Groentenschotel

Ingredienten:
4 kipfilets à ca. 100 g
40 g boter of margarine
100 g ontbijtspek
1 grote ui
1 bakje champignons à 250 g
1 pak gekoelde aardappelpartjes à 750 g
1 pak Franse groenteschotel à 450 g (diepvries Iglo)
2 theelepels Franse tuinkruiden (Silvo)
zout, peper
aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Kipfilets inwrijven met zout en peper.
In grote braadpan boter verhitten. Kipfilets in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen spek in reepjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
Kipfilet op bord leggen en afdekken met aluminiumfolie.
In achtergebleven braadvet spek en ui ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Achtereenvolgens aardappelpartjes, champignons, Franse groenteschotel en tuinkruiden erdoor scheppen. Met deksel op de pan ca. 5 minuten op halfhoog vuur verwarmen. Af en toe omscheppen.
Kipfilets erop leggen en nog ca. 4 minuten in gesloten pan meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *