Forel met pijnboompitten

Ingredienten:
4 forellen van ongeveer 300 gram
2 dl zure room
2 dl witte wijn
150 gram pijnboompitten
zout en peper
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel bieslook
boter

Bereidingswijze:
Maak de forellen schoon en fileer ze.
Bestrijk een oven schaal met boter en leg er de filets met het vel naar beneden in.
Doe er peper en zout over, en doe de schaal 8 minuten in een voorverwarmde oven van 150° C.
Neem de forel uit de oven en houd ze warm in aluminiumfolie.
Doe de boter van de vis in een pan en voeg de witte wijn er bij.
Kook dit nu zachtjes door.
Neem de room en voeg dit toe, en laat dit zachtjes in koken.
Hak de petereselie en snipper de bieslook en voeg dit toe.
Doe in een pan de pijnboompitten zachtjes branden, net zolang tot dat ze een lichtbruine kleur krijgen.
Bij het opdienen de saus over de forel schenken, en bestrooien met de pijnboompitten.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.