Fried Pickles of Gefrituurde Augurken
Ik hoor je denken, gefrituurde augurken….getver. Klopt, dachten wij ook ! Afgelopen zomer zijn wij op een echte roadtrip geweest in de zuidelijke staten van Amerika, dus denk aan plekken als Charleston, Georgia, Savannah, Memphis en New Orleans……. In het zuiden van Amerika zijn ze dol op frituren, alles mikken ze in de frituur. Je […]
Feestelijk gerookte zalm met mieriks wortel
Mnr Proeven heeft een nieuw speeltje gehad met de kerst. Een rookpistool. Dan moet je daar natuurlijk mee aan de slag. Deze feestelijk gerookte zalm met mieriks wortel en toast van brioche is het eerste recept waarbij hij het rookpistool gebruikt heeft. Houd er rekening mee dat je aan dit recept een dag eerder begint. […]
Beurre noisette
Beurre noisette is roomboter die je op laag vuur laat smelten. De eiwitten kleuren daardoor naar een hazelnoot bruin. Ook krijgt de boter dan een nootachtige smaak. Je kan dit makkelijk bewaren in een weckpot in de koelkast.
Pompoentaart
Pompoen uit de oven, pompoenpuree, pompoensoep, pompoenchutney….. Je wordt heel creatief als de pompoenoogst goed is. Een ding hadden we nog niet geprobeerd, pompoentaart. Het probleem is dat de meeste recepten met pompoen uit blik werken, en dat willen we niet. Hier komt hij dan……. het recept voor pompoentaart met verse pompoen. Ingrediënten voor de […]
Pompoenchutney
Zoals wellicht bekend zijn wij sinds een aantal jaren de gelukkige bezitters van een moestuin. Superleuk maar er is toch ook wel een nadeel, als iets aanslaat is het ook meteen veel…….Kilo’s bonen, een stuk of 15 grote pompoenen, eindeloos veel knoflook en ga zo maar door. Dus de vriezer en de weckpot worden uiteindelijk […]
Sojaburgers
Het moestuinseizoen zit erop, behalve de boerenkool is alles geoogst. Dat betekent dus een vriezer vol mais, snijbonen, sperziebonen en sojabonen. Sojabonen kun je lekker zo opeten (zonder de peul dan …..) maar je kan ze ook verwerken tot sojaburgers. Weet je in ieder geval zeker dat je sojaburger niet genetisch gemodificeerd is en […]
Kippensoep of toch kippesoep
Tsja die spelling……Mevrouw Proeven probeert er altijd goed op te letten, spelling. Niks zo erg als “hun zeiden” of een telefoonnotitie in de trant van “Meneer wilt graag wat extra informatie”. Meneer Proeven is na ruim 2 decennia verkering inmiddels ook wat netter in de geschreven communicatie ;-)………Maar ook wij maken weleens foutjes, want dan […]
Appelplaatkoek met havermout
En dan is het ineens toch weer flink herfst, veel (teveel) regen, wind, kou, tijd om te bakken dus……maar wat dan. Meneer en mevrouw Proeven bakken niet bepaald op Heel Holland Bakt niveau, wij zijn van de eenvoudige baksels. Vandaag dus appelplaatkoek met havermout, lijkt het door de havermout toch nog een beetje “gezond”.
Lekkerbekkie
Lekkerbekkie, absoluut een van de geuren van de markt…..loop je langs, beetje koud en verkleumd en ruik je zo’n lekker, gefrituurd visje, klaar om op te eten met een lekkere klodder vette saus………Hier eindigt het spookje wel, Meneer Proeven roept altijd (net iets te hard) gadverdamme, ik ruik oud frituurvet……..Tijd om het maar eens zelf […]
Pittige vis uit de tajine
Wij zijn al jaren de gelukkige eigenaren van een tajine. Iedereen kent ze wel, die kleipotten met een tuut erop. Je hebt ook (giet)ijzeren varianten, maar zoals bekend zij we dol op authentiek dus wij hebben de kleivariant. Na wat omzwervingen en miskopen durven we rustig te vertellen waar wij onze tajines kopen, namelijk bij […]